İçerikler
- 1 Daire dekorasyon tadilatında nelere dikkat edilir,
- 1.1 Daire tadilatında hangi aşamalar vardır ?
- 1.1.1 1. İhtiyaçların Belirlenmesi ve Planlama
- 1.1.2 2. Bütçe Belirleme
- 1.1.3 3. İzin ve Ruhsat İşlemleri
- 1.1.4 4. Yıkım Aşaması
- 1.1.5 5. Altyapı ve Tesisat Çalışmaları
- 1.1.6 6. Duvar, Zemin ve Yüzey İşlemleri
- 1.1.7 7. Mobilya ve Dekorasyon
- 1.1.8 8. Temizlik ve Son Kontroller
- 1.1.9 9. Dağıtılması ve Kullanıma Hazır Hale Getirme
- 1.1 Daire tadilatında hangi aşamalar vardır ?
Daire dekorasyon tadilatında nelere dikkat edilir,
Daire tadilatı işini yaptıracak olan kişilerin dikkat etmesi gereken önemli özellik alt yapı tesisatları metal boru ise mutlaka altyapı tesisatlarının değiştirilmesi gerekmektedir. Altyapı tesisatı daire tadilatlarında en önemli detaydır alt yapı tesisatı metal olup üst yapı ile alakalı uygulama yapıldıktan sonra geri dönüş çok zor ve maliyetli bir süreçtir. Daire tadilatı genellikle zemindeki bozukluklardan dolayı odalardaki zeminler , antre ,koridor ,mutfaktaki zeminler birbiriyle eşit olmaz arada bir kot farkı olabilir bu malzemelerin kalınlığı ile de alakalıdır. Mevcut parkenin kalınlığı 8 milim seramiğin kalınlığı 1 santimdir. Mevcuttaki seramik kırıldıktan sonra seramiğin altında kalekim kazınamadığından dolayı kalekim orada bir kalınlık oluşturacaktır 1 santim seramik altında 5 milim kalan kalekim kalınlığı ve yeniden 1 cm kalekim olduğu zaman bu kalınlık 2 veya 2,5 santime çıkacaktır. Fakat parke 8 milim artı 2 milim de şilte toplam 1 santim olacaktır. Haliyle odalardaki parke ve antre koridordaki seramik arasındaki kot 1 veya 1,5 santim olacaktır. Burada farklı bir çözüm de uygulanabilir. Bu çözümde şudur mevcuttaki parkeler 10 milim 12 milim laminant parke olarak kullanıldığı zaman ve altına KAPRON dediğimiz Yaklaşık 5 milim ve 1 santimlik kalınlıklarda olan malzemeden de kullanarak aradaki kot farkı minimuma indirilebilir. Koridor antre zeminlerinde ki seramiklerin değişimi yapılırken özellikle kapıların sökülmesi gerekmektedir. Çünkü seramik kapıların altına girmekte ve seramik yapıldıktan sonra kapıların montajı yeniden yapılmalıdır. Mevcuttaki kapılar sökülmediği takdirde şöyle bir problemle karşılaşabiliriz. Kapıların ve zemin arasında 2 cm halı boşluğu olur. Kapıları sökmediğimiz zaman seramikleri de kasaların etrafına alıştırıp keserek koyduğumuz zaman kapı ve seramik arasındaki o 2 santimlik boşluk daha da aşağı inecektir. Kadıköy anahtar teslim daire tadilatı dekorasyonunda yapılan yerlerde bu ölçü 1 Santimin altına inmektedir kapı yere sürtmez kapı çalışır fakat herhangi bir halı kilim gibi bir malzeme o mekana konulması sıkıntı yaratır altlarını kesmek zorunda kalabiliriz. Çünkü kasaların altına seramik girmediği zaman aradaki boşluk azalacaktır. Kasa diplerinde seramik kesim ve alıştırma işleri zor olacaktır bu da müşteriye kötü bir görüntü yaratabilir.Daire tadilatında hangi aşamalar vardır ?
Dairenizi yenilemek, yaşam alanınızı modernleştirmenin ve ihtiyaçlarınıza uygun hale getirmenin harika bir yoludur. Bu süreç hem keyifli hem de dikkatli bir planlama gerektirir. İşte dairenizi yenilerken dikkat etmeniz gereken adımlar ve ipuçları:
Daire tadilatı her yapının kendine özgü ihtiyaçlarını ortaya çıkartır. Her yapının sahibi de kendi zevkine göre yapısının tadilatı yaptırmak ister. Planlama ve bütçe belirleme, uzman desteği alın, fonksiyonel çözümler üretin.
1. İhtiyaçların Belirlenmesi ve Planlama
- İhtiyaç Analizi
- Mimari Planlama
- Proje Çizimi
2. Bütçe Belirleme
- Bütçe Planlaması
- Fiyat Teklifleri Alınması
3. İzin ve Ruhsat İşlemleri
- İzinler
- Yasal Düzenlemeler
4. Yıkım Aşaması
- Eski Yapıların Yıkılması
- Atıkların Taşınması
5. Altyapı ve Tesisat Çalışmaları
- Elektrik Tesisatı
- Su Tesisatı
- Isıtma ve Soğutma Sistemleri
6. Duvar, Zemin ve Yüzey İşlemleri
- Duvarlar
- Zemin Döşemeleri: Zemin için parke, Seramik
- Tavan Uygulamaları : Tavanın boyası , LED tavan ,asma tavan
7. Mobilya ve Dekorasyon
- Mobilya Seçimi ve Yerleşimi
- Aksesuar ve Dekorasyon
- Mutfak ve Banyo Donanımları
8. Temizlik ve Son Kontroller
- Temizlik: Tadilat sonrası
- Son Kontroller :
9. Dağıtılması ve Kullanıma Hazır Hale Getirme
- Müşteriye Teslim
- Kullanıma Hazır Durumda Olma